Live Πες το Μουσικά_ Συμμετοχική Συναυλία | 27/6

Live_ Πες το μουσικά

Δράση συμπαράστασης στα Προσφυγικά.
live shorter
 

Το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών σε καλεί στην επόμενη δράση του!

27 | 28 | 29 Ιουνίου τα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας γίνονται πιο πολύχρωμα κι επίκαιρα από ποτέ.

Την Παρασκευή  27 Ιουνίου  στις 23:00 τα Προσφυγικά γίνονται μια μεγάλη μουσική σκηνή!

Πάνω από 12 ερμηνευτές , μουσικοί, ηθοποιοί και performers, με ένα τραγούδι! Ένα το λιγότερο – τρία το περισσότερο.

Μια Συμμετοχική Συναυλία στην μεγαλύτερη σκηνή που στήνουμε στην αυλή των Προσφυγικών, στην οδό Ορεστιάδος.

Με τον μουσικό τους, την κιθάρα τους, το ακορντεόν, την φυσαρμόνικα, μαράκες ή κρουστόφωνο κι ό,τι άλλο θέλουν, ακόμα κι A capella!

Περίπου 350 οικογένειες και πάνω από 500 άνθρωποι στεγάζονται αυτή την στιγμή στα προσφυγικά και μόνο 90 εξ αυτών κατοικούν σε ιδιόκτητο σπίτι. Ξεκινώντας από το 2004 το κράτος, χρησιμοποιώντας τακτικές εκφοβισμού στο όνομα της ¨ανάπλασης», επέβαλλε στους κατοίκους τις απαλλοτριώσεις και οι περισσότεροι έδωσαν τα σπίτια τους με αντάλλαγμα πολύ χαμηλές αποζημιώσεις.

Αυτή την στιγμή τα προσφυγικά στεγάζουν άνεργους, πρώην άστεγους, καλλιτέχνες, πρόσφυγες, ασθενείς, ναρκομανείς σε απεξάρτηση σε συνεργασία με το νοσοκομείο Ελπίς, μετανάστες, άτομα τρίτης ηλικίας χωρίς σύνταξη, πολιτικούς αγωνιστές, ανθρώπους κάθε εθνικότητος και θρησκεύματος, ολόκληρες οικογένειες και πολλούς άλλους σε καθεστώς κατάληψης. Με λίγα λόγια στεγάζουν τις πιο ευπαθείς κοινωνικές μας ομάδες.

Το 2014 τα Προσφυγικά προστέθηκαν στην μακριά λίστα του ΤΑΙΠΕΔ. Άλλη μια περίπτωση που τα όρια του «τι ανήκει σε ποιόν» είναι τραγικά θολά.

Η πολύχρωμη ιστορική γειτονιά των προσφυγικών έχει την δική της συνέλευση, δρα με αυτοοοργάνωση κι αλληλεγγύη, έχουν δικούς τους φούρνους, πολιτιστικές ομάδες κι εκδηλώσεις, συντήρηση των κτηρίων, παιδικό στέκι όπου γίνονται μαθήματα στα παιδιά της κοινότητας,  κ.α.

Στόχος μας είναι να αναδειχτεί αυτή η γειτονιά κι έτσι να προστατευτεί από επιπλέον επιχειρήσεις «εκκαθάρισης». Είναι απαραίτητο να αναδειχτεί, ιδίως μετά την ένταξη της στο ΤΑΙΠΕΔ που απειλείται πλέον άμεσα από επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» καταλήψεων.

Είναι να έρθει η τέχνη κοντά στους ανθρώπους και να αποτελεί αναπόσπαστο εργαλείο στον αγώνα όλων για ζωή.

Είναι να γίνει η τέχνη επικίνδυνη απέναντι σε όλα όσα μας τρομοκρατούν, μας επιβάλλονται και μας στερούν το αυτονόητο.

Είναι να δηλώσουμε αναντίρρητα ότι πολιτισμός και η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά η γέφυρα αυτού που ήμαστε και αυτού που θέλουμε να γίνουμε.

Στόχος τους η επιβίωση, η διαμονή σε κατοικία, η δημιουργία κοινόχρηστης παιδικής χαράς, δημιουργία συστήματος αποχέτευσης, να κτίσουν το όραμα της αξιοπρεπούς ζωής με όπλα την αλληλεγγύη και την αληθή κοινωνική συνείδηση.

Σε έναν χώρο ιστορικό που ευωδιάζει από μνήμες αντίστασης ενάντια στις πιο ακραίες μορφές ολοκληρωτισμού που έζησε ο τόπος μας έλα κι εσύ να βοηθήσεις να παραμείνει ζωντανός, δημιουργικός και ν αποτελέσει πρότυπο. Έλα να στείλουμε το μήνυμα στην Πολιτεία ότι το όραμα της ελευθερίας δεν «αναπλάθεται» και ταυτόγχρονα το μήνυμα στους ανθρώπους της Αθήνας ότι οι αγώνες των ανθρώπων για ελευθερία δεν είναι μοναχικοί! Πες το Μουσικά!

Θέμος Σκανδάμης | Μάνια Παπαδημητρίου Costinho | Φώτης Αθανασίου | Μαργαρίτα Συγγενιώτου | Βαγγέλης Καζαντζής | Σταμάτης Μορφονιός | Masterz of the Stringz | Καλιόπη Σίμου & Χριστέλα Γκιζέλη | Λεονάρδος Μπατής | Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος |  Μαριάνθη Κυρίου | και άλλοι… 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s