Φένια Παπαδοδήμα & Delos Project LIVE | 29/3/15

Κυριακή 29 Μαρτίου στις 21.45

Φένια Παπαδοδήμα & Delos Project

Φένια Παπαδοδήμα & Delos Project στο 3ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών

A World Wild & Wide Music Adventure!!

Όταν το groove ποτίζει τη σκηνή.

Μία ξεχωριστά πρωτότυπη προσέγγιση της world fusion αισθητικής. Κι αυτό γιατί η χρήση μουσικών “fragments’’ που ανήκουν σε κώδικες μη δυτικών μουσικών παραδόσεων παντρεύονται με ώριμη δεξιοτεχνία και αφοπλιστική απλότητα μ’ ένα rhythm section βασισμένο στο αφρικάνικο groove. Μία κυριολεκτικά transglobal διάσταση χαρακτηρίζει το σχήμα καθώς το groove ρέει ασταμάτητα και ανεμπόδιστα ποτίζοντας κάθε γωνία της σκηνής. Η τρανς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής αυτής παράστασης!

Πρωτότυποι στίχοι από τη Φένια Παπαδόδημα στ’ αγγλικά και στα ελληνικά. Mουσικά θέματα εμπνευσμένα από την desert blues και gospel παράδοση, ελληνικές παραδοσιακές και ινδικές παραλλαγές, συνθέτουν μελωδίες αυθεντικές , μέσα από στίχους που έχουν σα θεματική τις συναντήσεις της ζωής που μας μεταμορφώνουν. Η επιλεκτικότητα και η διακριτική διαίσθηση δίνουν στο Delos project μία εντελώς πρωτότυπη και απολαυστική μουσική πολυχρωμία.

Οι πολυρυθμίες συχνά καθορίζουν το τοπίο της δράσης. Τα όργανα που αυτοσχεδιάζουν όπως το βιολί, το ούτι αλλά και η φωνή, χρησιμοποιούν αρμονίες και σχήματα, μουσικά leaks και paterns, με μία ελευθερία κίνησης σε διαφορετικά αρμονικά τοπία αλλά και μία αυστηρή επιλεκτικότητα που χαρακτηρίζει το ιδιαίτερο άκουσμα των Delos project.

Ένα άκουσμα πολυσύνθετο, multicoloured, αλλά και τόσο απλό μαζί ! Κάτι που οφείλεται στην αυτοσχεδιαστική ικανότητα των μουσικών που ο καθένας τους (Φένια Παπαδόδημα φωνή, Θέμης Νικολούδης βιολί, Yoel Sotto μπάσο, Demian Gomez τύμπανα) ξεδιπλώνει μέσα από τα μυστικά της προσωπικής του μουσικής ταυτότητας και πορείας. Ο Γιώργος Παλαμιώτης μετουσιώνει τη μουσική παράδοση του desert blues πλέκοντας έναν ιστό αράχνης γύρω από τις μπλε νότες, γεννώντας αναρίθμητα χρώματα soul, afroblues, ελληνικών και ινδικών paterns , μ’ έναν τόσο σπάνιο και προσωπικό ήχο και τρόπο που αν τον χαρακτήριζε κανείς δεξιοτεχνικό θα τον υποτιμούσε απλά…

Η Φένια Παπαδόδημα στη φωνή διαμορφώνει ένα εντελώς προσωπικό – αυτοσχεδιαστικό phrasing . Εμπλουτίζει με λιτή επιλεκτικότητα μία jazz αυτοσχεδιαστική και εκφραστική βάση χρησιμοποιώντας πινελιές ινδικής καρνατικής και βυζαντινής μουσικής αλλά και φωνητικής τεχνοτροπίας.

Τέλος, η Ειρήνη Τριανταφυλλίδη στα φωνητικά και στο λαούτο λειτουργεί σαν μαγικός καταλύτης προσθέτοντας την σωστή νότα και την τελευταία λέξη στην αρμονία.

Η επιλεκτικότητα και η διακριτική διαίσθηση κυριαρχεί στο παίξιμο όλων των μουσικών, κι αυτό δίνει στο Delos project μία εντελώς πρωτότυπη και απολαυστική μουσική πολυχρωμία κάνουν την περιπέτεια μία αυθετνική World Wilde & Wide Music Adventure!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s