Α-στερητικό:Ένα stand up tragedy (Συντεταγμένοι)|21/3/15

Σάββατο 21/3 στις 9.00 μ.μ.

Α-Στερητικό(Ένα stand up tragedy)

Μετά τη «Μέθοδο της κας Μαργαρίτας» η ομάδα «Συντεταγμένοι» επανέρχεται στον τόπο του εγκλήματος και ξαναχτυπά μ’ ένα α-χτύπητο έργο:
Α-Στερητικό.
Ένα ά-παιχτο, α-πίθανο, α-μίμητο έργο με α-στείρευτο κλάμα, σ’ ένα θέατρο βουτηγμένο στην α-νομία.
Ένα έργο α-κατάλληλο για α-νήλικους, α-ν-ήσυχους, α-ν-έραστους, α-γέλαστους, α-ν- έκφραστους, α-νόητους, α-πρόσκλητους, ά-χρωμους, ά-γευστους,ά-οσμους, ά-μουσους, ά-τεχνους, ά-ρ-ρωστους, ά-πλυτους….κλπ

Το Α-στερητικό θα σας προσφέρει α-ξέχαστες στιγμές, θα σας κάνει να κλαίτε α-σταμάτητα, α-παρηγόρητα, α-ν-αίσχυντα.
DSCF4479webΑ-στερητικό : Ένα σουρρεαλιστικό μουσικοθεατρικό παραλήρημα βαμμένο στα χρώματα της επανάστασης.

Κείμενο- σκηνοθεσία: Τατιάνα Σκανάτοβιτς
Μουσική σύνθεση: Βαγγέλης Σαγρής, Τατιάνα Σκανάτοβιτς
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Σαγρής
Μίξη ήχου: Νικόλας Σταυριανουδάκης
Σκηνικά-κοστούμια : Δημήτρης Τιμπιλής
Φωτισμοί: Βαγγέλης Σαγρής

Ερμηνεύει η Τατιάνα Σκανάτοβιτς

Συμμετέχει ο Μιχάλης Στεφανίδης

 

Λίγα λόγια απ’ τη συγγραφέα για το έργο

Α-νίκανη να φανταστώ οποιαδήποτε πλοκή έργου η οποία θ’ αποτύπωνε αυτό που βιώνω καθημερινά και τα συναισθήματα που μου δημιουργεί, κατανοώντας την α-ν-επάρκεια οποιασδήποτε ιστορίας/παραμυθιού να καλύψει το εύρος και το βάθος της αγριότητας, της εξαθλίωσης, της απανθρωπιάς, της πνευματικής έκπτωσης των καιρών… δε μου έμενε παρά να «τα πω» , ά-μεσα, α-μάσητα, α-περίφραστα, όπως κάνουν (;) στο stand up.

Τώρα, γιατί tragedy και όχι comedy… νομίζω είναι ά-στοχο να το ρωτάει κανείς.

Ας σκεφτούμε μόνο πόσο έχουμε γελάσει στο παρελθόν (κι ακόμα δηλαδή) με διάφορους α-νόητους, α-ν-εκδιήγητους, ανθρώπους που σήμερα ορίζουν τις ζωές μας… συνεχίζοντας να μας προσφέρουν καθημερινά ά-φθονα το γέλιο.

Και πείτε μου: τι καταλάβαμε;

Και πόσο ακόμα θα γελάμε παρακολουθώντας τα εγκλήματα που διαπράττονται α-ν-αίσχυντα, α-δίστακτα και α-προκάλυπτα εις βάρος μας;

Πόσο «ανώτεροι» νιώθουμε γι’ αυτό;

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟΙ»

Η θεατρική ομάδα «Συντεταγμένοι» δημιουργήθηκε, από άτομα που συναντήθηκαν το καλοκαίρι του 2011 στο Σύνταγμα και όχι μόνο. Ένα καλοκαίρι που μας έκανε να πιστέψουμε ότι, όλοι μαζί, μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: την ελευθερία μας και το δικαίωμα στο όνειρο.

Η τέχνη είναι ο κατεξοχήν χώρος ελεύθερης έκφρασης, όπου μας επιτρέπεται να θέτουμε ερωτήματα, να ονειρευόμαστε το καλύτερο και να καταγγέλλουμε το χειρότερο. Υπό αυτή την έννοια, η τέχνη αποτελεί άκρως επαναστατική πράξη. Πόσο μάλλον, στην εποχή που ζούμε καθημερινά την έκπτωσή της σε προϊόν συναλλαγής και μέσο χειραγώγησης των μαζών, στην εποχή που οι παραστατικές τέχνες έχουν μετονομαστεί σε «show biz».

Σ’ αυτό το πλαίσιο η θεατρική ομάδα «Συντεταγμένοι» επιλέγει να παρουσιάσει και το δεύτερο έργο της, μετά τη «Μέθοδο της κας Μαργαρίτας», μέσα από έναν τρόπο λειτουργίας που αντικαθιστά τις λέξεις «επαγγελματική σχέση», με τις λέξεις «φιλία», «αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε», «δέσμευση» κι «αυτοδιάθεση», τη λέξη «παραγωγή», με τη λέξη «δημιουργία» και τη λέξη «συναλλαγή» με τη λέξη «προσφορά».

Ελπίζουμε να μας ακολουθήσετε στο ταξίδι μας και να το χαρείτε όσο το χαρήκαμε κι εμείς μέχρι σήμερα.

 

DSCF4419antifa

«…Όχι, πραγματικά σας ζητάω να σκεφτείτε σε ποιες περιπτώσεις γελάμε. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: οι κηδείες.Οι κηδείες είναι οι καλύτερες stand up comedies (όλοι όρθιοι και α-σταμάτητο –νευρικό– γέλιο). Ελάτε, παραδεχτείτε το! Όλοι έχετε γελάσει σε κάποια κηδεία.Από πού πηγάζει, όμως, αυτό το γέλιο; Ποια ανάγκη καλύπτει;

Να κρύψουμε την α-πέραντη θλίψη και απόγνωση για τη θνητή μας φύση, γιατί δεν την αντέχουμε.Δεν αντέχουμε να σκεφτόμαστε ότι θα έρθει κι η σειρά μας, ότι κάποια μέρα θα πεθάνουμε, θα τινάξουμε τα πέταλα, θα μπούμε δυο μέτρα κάτω απ’ τη γη, θα δούμε τα ραδίκια ανάποδα. Όοοχι ! Προτιμάμε να πιστεύουμε ότι είμαστε α-θάνατοι… μέχρι αποδείξεως του εναντίου!

Από κει ξεκινάνε όλα, αυτό το πρώτο α στερητικό που προσθέτουμε μόνοι μας, μας στερεί όλα τα υπόλοιπα. Άμα στερείς το θάνατο από τη ζωή σου στερείς το νόημά της. Πώς θα βελτιώσεις ο,τιδήποτε δε σ’ αρέσει στη ζωή σου όταν πιστεύεις ότι έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου;…»

https://www.facebook.com/pages/%CE%91-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%88%CE%BD%CE%B1-Stand-Up-Tragedy/889596411063479

http://www.hitandrun.gr/tatiana-skanatovits-otan-vlepo-akoma-simera-anthropous-se-balkonia-ki-apo-kato-anthropous-simees-leo-paschi-olos-o-planitis-apo-gnosia/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s