Σουρελαϊκέν (Τσούκου-τσούκου)|14/5/16

Σάββατο 14/5 στις 10:00 μ.μ.

«Σουρελαϊκέν» του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου

sourelaiken2Ένα λαϊκό δράμα σε τρεις πράξεις

Οι Τσούκου Τσούκου παρουσιάζουν το “Σουρελαϊκέν…” του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου. Ένα έργο µε που µε αφορµή το λαϊκό τραγούδι, οργανώνει µια ληστεία και καταλήγει σώβρακο.

Βρισκόµαστε σε ένα υποκατάστηµα µιας µεγάλης αλυσίδας καταστηµάτων. Από τα καταστήµατα αυτά που τους πας τα χρήµατα σου και τα φυλάνε για να µη σου τα κλέψουν. Με αµφίβολα µέχρι στιγµής αποτελέσµατα. Βρισκόµαστε επίσης και σε ένα Μπαρ. Κωλόµπαρο. Το µπαρ είναι ένα είδος καταστήµατος και αυτό, που πας τα χρήµατα σου και τα ανταλλάσεις κυρίως µε αλκοόλ. Καµιά φορά βρισκόµαστε και σε µια αίθουσα ενός άλλου καταστήµατος, από αυτά που ψάχνουν τους λόγους για τους οποίους κάποιος προσπάθησε να σου κλέψει τα χρήµατα που είτε εσύ θέλησες να φυλάξεις, είτε να µετατρέψεις σε αλκοόλ. Και µια άλλη, σε ένα κατάστηµα που αν δεν έχεις χρήµατα για να φυλάξεις και να πιείς, υπάρχει µεγάλη πιθανότητα να βρεθείς έγλειστος. Γενικά βρισκόµαστε σε καταστήµατα.

Γενικά… Για να µπορέσουµε να συνεννοηθούµε όµως από εδώ και στο εξής λίγο πιο εύκολα, ας ονοµάσουµε το πρώτο κατάστηµα Τράπεζα, το δεύτερο Μπαρ, το τρίτο αίθουσα ανακρίσεων και το τέταρτο ψυχιατρική κλινική. Και για να µπορέσουµε να συνεννοηθουµε ακόµα καλύτερα, είναι βράδυ λέει, στο «Στάλκερ», σ’ ένα κωλόµπαρο στο Αιγάλεω κι ο Χρήστος προσπαθεί να ψήσει το Βαγγέλη, να πάνε και να µπουκάρουνε σε µια τράπεζα λέει… Έχουνε πιει τον πάτο τους και η µουσική να παίζει το µια γαρδένια η καρδιά µου, του Τερλέγκα.

Έτσι ξεκινάει λέει, το έργο… Ο Βαγγέλης λέει, εντάξει λέει, πάµε, ο Χρηστάκης γουστάρει, πίνουνε κι άλλο, το κανονίζουνε, πάνε µπουκάρουνε και σκάνε οι µπάτσοι… Τι να κάνουνε, πιάνουνε οµήρους τους πελάτες και ταµπουρώνονται και οι µπάτσοι απ’ έξω και η γυναίκα του Χρηστάκη να γκρινιάζει και ο Βαγγέλης να τα ‘χει παίξει και ένας τύπος λέει, που σκάει από το πουθενά και λέει ό, τι παπάρα του κατέβει και µετά τελειώνει λέει το έργο λέει…

Συντελεστές

Κείµενο – Σκηνοθεσία: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Σκηνικά: Ρούλα Ακαλέστου

Κουστούµια: Οµάδα Boudoir

Φώτα: Γιάννης Χατζηαντωνίου

Μουσική: Παναγιώτης Μανουηλίδης

Μουσική & Ηχητική επιµέλεια: Αντρέας Μιχόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτης – Video: Βαγγέλης Αρίστου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαίρη Παπαθανασίου

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρίτα Γεραρχάκη

Σχεδιασµός αφίσας: Νεκτάριος Παππάς

Κατασκευή σκηνικών: Δηµήτρης Μπεχλιβανίδης

Παίζουν: Κώστας Φυτίλης, Σταύρος Μοίρας, Θάνος Αλεξίου, Στέλλα Αντωνίου, Σάββας Κοβλακάς, Βάλια Μπλέσιου, Μαρίνα Σαµάρκου, Αντρέας Μιχόπουλος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Ρωµανός Παπαζώτος

http://www.tsoukoutsoukou.blogspot.com , http://www.facebook.com/tsoukou

sourelaiken1 sourelaiken

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s