Κοριολανός (ομάδα Σπίρτο)|20/5/16

Παρασκευή 20/5 στις 9:15 μ.μ.»Kοριολανός» /Θεατρική ομάδα Σπίρτο

koriolanosΠεριγραφή
Η Θεατρική Ομάδα Σπίρτο παρουσιάζει το έργο του William Shakespeare, ΚΟΡΙΟΛΑΝΟΣ.

Σκηνοθεσία/Διασκευή/Σύνθεση: Θεατρική Ομάδα Σπίρτο

Ο Κοριολανός είναι μια τραγωδία που ο Σαίξπηρ έγραψε λίγο πριν το θάνατό του 1606-1607, εμπνευσμένος από την αληθινή ιστορία του ομώνυμου στρατηγού της Ρώμης 525 π.χ.
Στην ρημαγμένη-οικονομικά – πολιτικά-Ρώμη επικρατεί κοινωνικός αναβρασμός. Ο Γάιος Μάρκιος Κοριολανός αναλαμβάνει να ηγηθεί του πολέμου κατά των Βόλσκων εκπληρώνοντας προσωπικά και πολιτικά κίνητρα. Οι εκπρόσωποι – δήμαρχοι του λαού προσπαθούν να αναχαιτίσουν την πολιτική ανέλιξη του Γάιου Μάρκιου ώστε να διασφαλίσουν τις δικές τους εξουσίες και να διαμορφώσουν τις καινούριες σχέσεις μέσα στο κράτος. Οι ευγενείς και οι άρχοντες, με τη σειρά τους, προωθούν την άνοδο του Γάιου Μάρκιου με στόχο την διεύρυνση των ιδιωτικών τους συμφερόντων. Ο λαός καλείται να πάρει θέση -καρφωμένος- στην εξουσιαστική σκακιέρα. Η μητέρα του επιζητά την επιτυχία του γιού της, κατ’ επέκταση και τη δικιά της, και μέσα από συμπλεγματικά πρίσματα τον ωθεί σε καίριες επιλογές. Οι σχέσεις εξουσίας, σ’ όλο το φάσμα των σχέσεων του έργου, υφαίνουν ένα τεράστιο ιστό πάνω στον οποίο κάθε υποκείμενο μένει αναπόδραστο και εγκλωβισμένο.
Ο Γάιος Μάρκιος, ως σημαίνον πρόσωπο, αναδεικνύει τις αντιφάσεις των ίδιων των ιδανικών του καθώς και του πολιτικού καθεστώτος της δημοκρατίας. Τρία χρονικά επίπεδα, Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον, καθώς και το πως το ένα τέμνει το άλλο συνθέτουν την Ιστορία του ανθρώπου πάνω στη γη. Ο Σαίξπηρ, εν αγνοία του ίσως, θίγει την τομή που το παρελθόν γίνεται παρόν και μέλλον και το μέλλον παρελθόν
Διάρκεια: 120′
κοριολ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s