Πολιτισμικές Ταυτότητες και Προσωπική Αφήγηση|13+16+18+20+21/5/16

13+16+18+20/5 στις 12:00 μ.μ.

dimosia anagnosiΠολιτισμικές Ταυτότητες  και Προσωπική Αφήγηση

Εργαστήριο Βιωματικής Ανάγνωσης με στόχο την αναγνώριση των στοιχείων που συγκροτούν τις σύγχρονες πολιτισμικές ταυτότητες και τη δημιουργία μιας ανοιχτής προσωπικής αφήγησης.

Συντονισμός: Χριστιάνα Μυγάλη

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα κάνουμε μία σύντομη εισαγωγή στην ανάγνωση ως πρακτική, διαβάζοντας μαζί κείμενα από τη σύγχρονη ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία, με κύριους άξονες την πολιτισμική ποικιλομορφία και την ατομική διαφορετικότητα. Θα έρθουμε σε επαφή με μια σειρά εννοιών από τις πολιτισμικές σπουδές, τη γλωσσολογία και τις σπουδές φύλου, όπως είναι η συγχρονία και η διαχρονία, η διακειμενικότητα και η επιτελεστικότητα, έννοιες χρήσιμες για την κατανόηση της κοινωνικής μας πραγματικότητας. Τέλος, θα επιχειρήσουμε να συνθέσουμε σύντομα κείμενα προσωπικής αφήγησης με βάση τις έννοιες αυτές, τα οποία θα διαβαστούν από τους συμμετέχοντες στη Δημόσια Ανάγνωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 17.00, στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, έξω από το θέατρο.

Ημέρες και ώρες  διεξαγωγής Εργαστηρίου

Παρασκευή 13/5, 12.00-14.00

Δευτέρα 16,/5, 12.00-14.00

Τετάρτη 18/5, 12.00-14.

Παρασκευή 20/5,12.00-14.00

Κυριακή 22/5 ,17.00-19.00: Δημόσια Ανάγνωση

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στο φουαγιέ του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός και η Δημόσια Ανάγνωση στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων, έξω από το θέατρο.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής στο τηλέφωνο 6943092373.

 

Snap CV

Η Χριστιάνα Μυγδάλη είναι γλωσσολόγος και μεταφράστρια, Δρ Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.  Το κύριο ερευνητικό της ενδιαφέρον είναι   η μελέτη της  πολιτισμικής αντίστασης σε περιόδους κοινωνικοπολιτικών κρίσεων και τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με την πρακτική της ομαδικής ανάγνωσης και την κοινωνική και θεραπευτική δυναμική της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s